Vetőné Mózner, Zsófia (2012) Fenntartható életmódok felé: lehet-e az élelmiszer-fogyasztás fenntartható. In: Fenntartható fogyasztás? Trendek és lehetőségek Magyarországon. OTKA 68647 kutatás eredményei. AULA, Budapest, pp. 111-139. . ISBN 978-963-339-042-9
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
501kB |
Abstract
Jelen tanulmány a háztartások fogyasztásának vizsgálatát helyezi középpontba, a fogyasztási minták környezeti hatásait számszerűsíti az élelmiszer-fogyasztás példáján keresztül. Az élelmiszer-fogyasztás a háztartások közvetlen és közvetett fogyasztásának egyik legnagyobb környezeti hatással rendelkező területe (Lorek, 2005), illetve környezeti és egészségügyi szempontból is jelentős hatása van az élelmiszer-fogyasztásnak, az élelmiszerek előállításának.
| Item Type: | Book Section |
|---|---|
| Uncontrolled Keywords: | élelmiszer-fogyasztás, környezetterhelés, ökológiai lábnyom |
| Divisions: | Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Department of Environmental Economics and Technology |
| Subjects: | Environmental economics |
| Projects: | OTKA 68647 |
| ID Code: | 1066 |
| Deposited By: | Ádám Hoffmann |
| Deposited On: | 19 Dec 2012 16:29 |
| Last Modified: | 19 Dec 2012 16:29 |
Repository Staff Only: item control page


Download Statistics
Download Statistics