Corvinus
Corvinus

Fenntartható életmódok felé: lehet-e az élelmiszer-fogyasztás fenntartható

Vetőné Mózner, Zsófia (2012) Fenntartható életmódok felé: lehet-e az élelmiszer-fogyasztás fenntartható. In: Fenntartható fogyasztás? Trendek és lehetőségek Magyarországon. OTKA 68647 kutatás eredményei. AULA, Budapest, pp. 111-139. . ISBN 978-963-339-042-9

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
501kB

Abstract

Jelen tanulmány a háztartások fogyasztásának vizsgálatát helyezi középpontba, a fogyasztási minták környezeti hatásait számszerűsíti az élelmiszer-fogyasztás példáján keresztül. Az élelmiszer-fogyasztás a háztartások közvetlen és közvetett fogyasztásának egyik legnagyobb környezeti hatással rendelkező területe (Lorek, 2005), illetve környezeti és egészségügyi szempontból is jelentős hatása van az élelmiszer-fogyasztásnak, az élelmiszerek előállításának.

Item Type:Book Section
Uncontrolled Keywords:élelmiszer-fogyasztás, környezetterhelés, ökológiai lábnyom
Subjects:Environmental economics
Projects:OTKA 68647
ID Code:1066
Deposited By: Ádám Hoffmann
Deposited On:19 Dec 2012 16:29
Last Modified:19 Dec 2012 16:29

Repository Staff Only: item control page