Corvinus
Corvinus

Az élelmiszeripari termékek minősége és a minőségköltség

Pintér, István (1996) Az élelmiszeripari termékek minősége és a minőségköltség. Vezetéstudomány, 27 (9). pp. 38-46.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
7MB

Abstract

A minőség fogalmából kiindulva a szerző a minőségbiztosítás rendszerével foglalkozik. Ismerteti az élelmiszerekre vonatkozó minőségi előírásokat, az Élelmiszerkönyv szerepét, a termékek minősítésének regresszív és prezentív módjait, majd bemutatja az 1994-ben életbe lépett termék- felelősségi törvényt. Bevezetve a minőségköltség fogalmát kitér ennek összetevőire, a vele szemben támasztandó követelményekre s megszegésének várható következményeire.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:költség, minőségbiztosítás, élelmiszeripar
Subjects:Knowledge economy, innovation
Food safety and quality
ID Code:5489
Deposited By: Beáta Vasvár
Deposited On:16 Apr 2020 10:35
Last Modified:16 Apr 2020 10:43

Repository Staff Only: item control page