Vetőné Mózner, Zsófia (2012) Az élelmiszer-fogyasztás környezeti hatásai és szerkezeti változásai. In: Fenntartható fejlődés, élhető régió, élhető települési táj 2. Budapesti Corvinus Egyetem, Budapest, pp. 29-43. . ISBN 978-963-503-505-2
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
180kB |
Abstract
Jelen tanulmány a háztartások élelmiszer-fogyasztásának jellemzőit és tendenciáit helyezi középpontba. Az élelmiszer-fogyasztás kulcsfontosságú fogyasztási kategória napjainkban, egy komplex fogyasztási terület; egyre inkább központi kérdéssé válik a különböző környezetpolitikákban is, hiszen hatásai és következményei nem csupán egy területre terjednek ki, hanem érintik a környezetet, az egészséget, a társadalmi összetartást és a gazdaságot is. A tanulmány első felében az élelmiszer-fogyasztás és a mezőgazdaság környezeti hatásait mutatjuk be, aminek azért van jelentősége, mert ez a szektor szolgáltatja az alapanyagot az élelmiszer-fogyasztás számára. A második részben a napjainkban jellemző fogyasztási mintákat vizsgáljuk meg Európában és Magyarországon.
Item Type: | Book Section |
---|---|
Divisions: | Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Department of Environmental Economics and Technology |
Subjects: | Environmental economics Agriculture |
Projects: | TÁMOP 4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0005 „Tudománnyal és oktatással a közjóért” kutatási projekt 1. alprojekt |
ID Code: | 971 |
Deposited By: | Ádám Hoffmann |
Deposited On: | 10 Nov 2012 12:37 |
Last Modified: | 10 Nov 2012 12:37 |
Repository Staff Only: item control page