Vetőné Mózner, Zsófia (2012) Fenntartható életmódok felé: lehet-e az élelmiszer-fogyasztás fenntartható. In: Fenntartható fogyasztás? Trendek és lehetőségek Magyarországon. OTKA 68647 kutatás eredményei. AULA, Budapest, pp. 111-139. . ISBN 978-963-339-042-9
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
501kB |
Abstract
Jelen tanulmány a háztartások fogyasztásának vizsgálatát helyezi középpontba, a fogyasztási minták környezeti hatásait számszerűsíti az élelmiszer-fogyasztás példáján keresztül. Az élelmiszer-fogyasztás a háztartások közvetlen és közvetett fogyasztásának egyik legnagyobb környezeti hatással rendelkező területe (Lorek, 2005), illetve környezeti és egészségügyi szempontból is jelentős hatása van az élelmiszer-fogyasztásnak, az élelmiszerek előállításának.
Item Type: | Book Section |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | élelmiszer-fogyasztás, környezetterhelés, ökológiai lábnyom |
Divisions: | Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Department of Environmental Economics and Technology |
Subjects: | Environmental economics |
Projects: | OTKA 68647 |
ID Code: | 1066 |
Deposited By: | Ádám Hoffmann |
Deposited On: | 19 Dec 2012 16:29 |
Last Modified: | 19 Dec 2012 16:29 |
Repository Staff Only: item control page