Corvinus
Corvinus

Hagyomány és nyitottság – Négy megoldásra váró terület a hazai gasztronómiában

Kovács, Dezső and Horeczki, Réka ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3131-681X (2024) Hagyomány és nyitottság – Négy megoldásra váró terület a hazai gasztronómiában. Turizmus Bulletin, 24 (4). pp. 47-55. DOI https://doi.org/10.14267/TURBULL.2024v24n4.5

[img] PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
224kB

Official URL: https://doi.org/10.14267/TURBULL.2024v24n4.5


Abstract

A gasztronómia minden társadalmi formában különleges alkotási és fogyasztási folyamatot takar, mely különböző helyszíneken és formában naponta ismétlődik. A gasztronómián keresztül visszatükröződnek egy adott korszak hétköznapi társadalmi viszonyai, légköre, jellegzetességei, sőt bizonyos értelemben a nemzet karaktere is. Az ételek, italok, édességek stb. megmutatják az adott társadalmi környezet lehetőségeit, a szakácsok, cukrászok és más szereplők felkészültségét, kreativitását, valamint a rendelkezésre álló alapanyagok, fűszerek mennyiségét és minőségét. A tanulmány a Baranya vármegyei gasztronómiához, vendéglátáshoz kötődő szereplők véleményét mutatja be azon faktorok mentén, melyeknél leginkább szükséges a változtatás.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:vendéglátás, gasztronómia, alapanyagok, helyi termelők, Baranya vármegye
Subjects:Commerce and tourism
DOI:https://doi.org/10.14267/TURBULL.2024v24n4.5
ID Code:10680
Deposited By: Alexa Horváth
Deposited On:14 Dec 2024 13:36
Last Modified:14 Dec 2024 13:36

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics