Corvinus
Corvinus

Statistical Analysis of the Performance Data of Central and Eastern European Water Utilities - International Benchmarking Network for Water and Sanitation Utilities (IBNET)

Bisztray, Márta and Kis, András and Muraközy, Balázs and Ungvári, Gábor (2009) Statistical Analysis of the Performance Data of Central and Eastern European Water Utilities - International Benchmarking Network for Water and Sanitation Utilities (IBNET). Working Paper. Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont, Budapest.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
1MB

Official URL: http://www.rekk.eu/images/stories/letoltheto/ibnet_stat_analysis_rekk_jan_2009.pdf


Abstract

A Világbank az 1990-es évek végén egy nagyszabású, nemzetközi teljesítmény-értékelési programot indított a víz- és szennyvíz-szolgáltató vállalatok körében. Az International Benchmarking Network for Water and Sanitation Utilities (IBNET) elnevezésű kezdeményezés keretében a szolgáltatók egy szabványosított kérdőíven információt adnak meg működésükről. Az egyedi, cégszintű adatokból egy adatbázis készül, mely lehetővé teszi a vállalatok működésének összehasonlító elemzését, amit teljesítmény-értékelésnek (benchmarking) is szokás nevezni. A programról és eddigi eredményeiről angol nyelvű információ a www.ib-net.org honlapon található. A felmérést eddig több, mint 70 országban végezték el, köztük Magyarországon is. Itthon a REKK kapott megbízást a feladat végrehajtására. Az adatgyűjtésen túl az adatbázisra alapozva Közép és Kelet-Európa országainak víziközmű cégeiről statisztikai elemzést végeztünk az alap adottságok és a költségek összefüggésének feltárására.

Item Type:Monograph (Working Paper)
Uncontrolled Keywords:víziközmű, statisztikai elemzés
Divisions:Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Regional Centre for Energy Policy Research
Subjects:General statistics
Energy economy
Environmental economics
Projects:The World Bank IBNET Program
References:
ID Code:123
Deposited By: Ádám Hoffmann
Deposited On:08 Oct 2010 11:50
Last Modified:03 Jul 2012 00:23

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics