Vetőné Mózner, Zsófia (2014) Fenntartható élelmiszer-fogyasztás? – Lehetőségek az ökológiai lábnyom csökkentésére a magyar lakosság körében (Sustainable food consumption? – Opportunities to reduce the ecological footprint of the Hungarian population). Vezetéstudomány - Budapest Management Review, 45 (7-8). pp. 2-14. DOI 10.14267/VEZTUD.2014.07.01
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
378kB |
Abstract
Magyarországi fogyasztókról még nem készült olyan reprezentatív felmérés, amely az élelmiszer-fogyasztás környezetterhelését az ökológiai lábnyommal mérve számszerűsítette. A szerző kutatásában az élelmiszer- fogyasztásból származó ökológiai lábnyomot számszerűsítette és elemezte a magyar felnőtt lakosság körében. A cikkben először bemutatja a fenntartható élelmiszer-fogyasztás szakirodalomban található definícióit, majd a fenntartható és egészséges élelmiszer-fogyasztás mátrixát elemzi. Az elméleti áttekintést követően az empirikus kutatás eredményeinek ismertetése következik. ____ In her research the author quantified and analysed the ecological footprint from food consumption in the Hungarian adult population. In the article she presents the definitions of sustainable food consumption in the literature, and then analyses the matrix of sustainable and healthy food consumption. Following a theoretical overview the author presents the results of her empirical research.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | fenntartható fogyasztás, élelmiszer-fogyasztás, ökológiai lábnyom, fenntartható étrend, szcenárióelemzés |
Divisions: | Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Department of Environmental Economics and Technology |
Subjects: | Ecology Environmental economics |
Projects: | OTKA 105228 |
DOI: | 10.14267/VEZTUD.2014.07.01 |
ID Code: | 1662 |
Deposited By: | Ádám Hoffmann |
Deposited On: | 21 Aug 2014 13:37 |
Last Modified: | 25 Nov 2021 11:54 |
Repository Staff Only: item control page