Corvinus
Corvinus

Áttekintés a magyar víziközmű-ágazatról

Ungvári, Gábor and Koskovics, Éva (2011) Áttekintés a magyar víziközmű-ágazatról. Working Paper. Regionális Energiagazdálkodási Kutatóközpont.

[img] PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
340kB

Official URL: http://www.rekk.eu/images/stories/letoltheto/08_vizkozmu.pdf

A tanulmány a Verseny és szabályozás 2010 (szerk.:Valentiny Pál, Kiss Ferenc László, Nagy Csongor István) című kötetben jelent meg.

Abstract

A víziközmű-szolgáltatás hálózatos iparág. Az ágazat legfontosabb jellemzői – az együttes igénybevétel, a fix költségek magas aránya, az a tény, hogy a jelen generációk döntései erőteljesen érintik a jövő generációit is, valamint az a jogi helyzet, hogy a lakossági fogyasztókat nem lehet kizárni a fogyasztásból – meghatározzák a versennyel és a szabályozással kapcsolatos alapvető kérdéseket. A szektor jelenlegi alapkérdése, hogy miként lehet az Európai Unió jogszabályaiból fakadó növekvő minőségi követelmények teljesítésével párhuzamosan megteremteni (felhalmozni) az infrastruktúra megújításához már hosszabb ideje hiányzó pénzügyi tartalékokat.

Item Type:Monograph (Working Paper)
Uncontrolled Keywords:víziközmű
Divisions:Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Regional Centre for Energy Policy Research
Subjects:Energy economy
Service management
References:
ID Code:409
Deposited By: Ádám Hoffmann
Deposited On:29 Jul 2011 09:41
Last Modified:29 Jul 2011 09:41

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics