Corvinus
Corvinus

Fogyasztási szokások és trendek vizsgálata Európában és az USA-ban

Vetőné Mózner, Zsófia (2011) Fogyasztási szokások és trendek vizsgálata Európában és az USA-ban. Working Paper. Budapesti Corvinus Egyetem, Budapest.

Full text not available from this repository.

Official URL: http://unipub.lib.uni-corvinus.hu/1056/

A tanulmány megjelent Vetőné Mózner, Z. (2012): Fogyasztási szokások és trendek vizsgálata Európában és az USA-ban címen A Fenntartható fogyasztás? Trendek és lehetőségek a fenntartható fogyasztásban kötetben (szerk.: Kerekes Sándor-Csutora Mária), 2012, Aula kiadó, Budapest, p. 23-39.

Abstract

A tanulmány célja, hogy bemutassa milyen fogyasztási szerkezettel rendelkeznek a európai kontinens országai, különös tekintettel a nyugat- és közép-kelet-európai fogyasztási mintákra és szokásokra vonatkozóan. A tanulmány elemzi az EU-15 és EU-10 országainak fogyasztási szerkezetét, kiemelve azokat a szektorokat, ahol nagymértékű átrendeződés illetve környezeti hatásjellemző. Részletesebben megvizsgáljuk a közép-európai fogyasztási szokásokat, majd a tanulmány befejező részében a magyar háztartások fogyasztási szokásait is elemezzük, valamint a megfigyelhető fogyasztási trendeket és azok jövőbeli lehetőségeit. Ahhoz, hogy a nemzetközi kontextusban értékeljük az európai fogyasztási mintákat az Egyesült Államok fogyasztási szerkezetét is röviden megvizsgáljuk.

Item Type:Monograph (Working Paper)
Divisions:Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Department of Environmental Economics and Technology
Subjects:Environmental economics
Funders:Norway Grants
References:
ID Code:488
Deposited By: Zsófia Vetőné Mózner
Deposited On:24 Jan 2012 10:28
Last Modified:17 Feb 2014 14:15

Repository Staff Only: item control page