Pintér, István (1996) Az élelmiszeripari termékek minősége és a minőségköltség. Vezetéstudomány, 27 (9). pp. 38-46.
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
7MB |
Abstract
A minőség fogalmából kiindulva a szerző a minőségbiztosítás rendszerével foglalkozik. Ismerteti az élelmiszerekre vonatkozó minőségi előírásokat, az Élelmiszerkönyv szerepét, a termékek minősítésének regresszív és prezentív módjait, majd bemutatja az 1994-ben életbe lépett termék- felelősségi törvényt. Bevezetve a minőségköltség fogalmát kitér ennek összetevőire, a vele szemben támasztandó követelményekre s megszegésének várható következményeire.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | költség, minőségbiztosítás, élelmiszeripar |
Subjects: | Knowledge economy, innovation Food safety and quality |
ID Code: | 5489 |
Deposited By: | Beáta Vasvár |
Deposited On: | 16 Apr 2020 10:35 |
Last Modified: | 16 Apr 2020 10:43 |
Repository Staff Only: item control page