Csapody, Bence (2023) Helyből jobb? – A rövid alapanyagellátási lánc szerepe a magyar vidéki vendéglátás rendszerében. Turizmus Bulletin, 23 (2). pp. 14-23. DOI https://doi.org/10.14267/TURBULL.2023v23n2.2
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
394kB |
Official URL: https://doi.org/10.14267/TURBULL.2023v23n2.2
Abstract
Jelen cikkben először a szezonális és a helyi alapanyagok vendéglátási ökoszisztémában betöltött szerepe kerül elemzésre termelői és vendéglátóhelyi perspektívából az elmúlt években megjelent szakirodalom alapján. Ezután az alkalmazott mélyinterjús kutatási módszertan jellegzetességei kerülnek bemutatásra. A vidéki vendéglátóhelyek képviselőinek és a termelőknek a bevonásával készített primer kutatás eredményeinek ismertetésével arra a kutatási kérdésre kaphatunk választ, hogy milyen szerepet töltenek be a helyi alapanyagok ma a magyar vidéki vendéglátás rendszerében. A kutatás célja, hogy a helyi alapanyagok vendéglátóhelyi alkalmazásának előnyeit és hátrányait, valamint az esetleges korlátait azonosítsa, továbbá felvázolja ezeket a szakmai és tudományos közösség számára a rövid értékláncok hatékonyabb működtetése érdekében.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | rövid értéklánc, helyi alapanyagok, vendéglátás, vidéki étterem, beszállítók, short supply chain, local products, hospitality, restaurants, suppliers |
Divisions: | Corvinus Doctoral Schools |
Subjects: | Commerce and tourism |
DOI: | https://doi.org/10.14267/TURBULL.2023v23n2.2 |
ID Code: | 8354 |
Deposited By: | Ádám Hoffmann |
Deposited On: | 26 Jun 2023 15:19 |
Last Modified: | 18 Jul 2023 07:47 |
Repository Staff Only: item control page