Corvinus
Corvinus

Helyből jobb? – A rövid alapanyagellátási lánc szerepe a magyar vidéki vendéglátás rendszerében

Csapody, Bence (2023) Helyből jobb? – A rövid alapanyagellátási lánc szerepe a magyar vidéki vendéglátás rendszerében. Turizmus Bulletin, 23 (2). pp. 14-23. DOI https://doi.org/10.14267/TURBULL.2023v23n2.2

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
394kB

Official URL: https://doi.org/10.14267/TURBULL.2023v23n2.2


Abstract

Jelen cikkben először a szezonális és a helyi alapanyagok vendéglátási ökoszisztémában betöltött szerepe kerül elemzésre termelői és vendéglátóhelyi perspektívából az elmúlt években megjelent szakirodalom alapján. Ezután az alkalmazott mélyinterjús kutatási módszertan jellegzetességei kerülnek bemutatásra. A vidéki vendéglátóhelyek képviselőinek és a termelőknek a bevonásával készített primer kutatás eredményeinek ismertetésével arra a kutatási kérdésre kaphatunk választ, hogy milyen szerepet töltenek be a helyi alapanyagok ma a magyar vidéki vendéglátás rendszerében. A kutatás célja, hogy a helyi alapanyagok vendéglátóhelyi alkalmazásának előnyeit és hátrányait, valamint az esetleges korlátait azonosítsa, továbbá felvázolja ezeket a szakmai és tudományos közösség számára a rövid értékláncok hatékonyabb működtetése érdekében.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:rövid értéklánc, helyi alapanyagok, vendéglátás, vidéki étterem, beszállítók, short supply chain, local products, hospitality, restaurants, suppliers
Divisions:Corvinus Doctoral Schools
Subjects:Commerce and tourism
DOI:https://doi.org/10.14267/TURBULL.2023v23n2.2
ID Code:8354
Deposited By: Ádám Hoffmann
Deposited On:26 Jun 2023 15:19
Last Modified:18 Jul 2023 07:47

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics