Corvinus
Corvinus

A világ kormányzásáról

Wieszt, Attila ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2956-1904 (2007) A világ kormányzásáról. Köz-gazdaság, 2 (2). pp. 207-210.

[img] PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
77kB

Official URL: https://www.retp.eu/index.php/retp/article/view/1180

Hoós János: Global Governance and Global Political Stability – Need for Global Governance and Chance of its Development Akadémia Kiadó Budapest, 2006)

Abstract

A nemzetközi gazdasági és társadalmi folyamatokat illetően a közgazdaságtan paradigmaválságban van. A második világháborút követően felállított nemzet közi intézmények, a GATT (WTO), a Nem zetközi Valutaalap, a Világbankcsoport, az ENSZ, és más nemzetközi egyeztetési mechanizmusok nem képesek stabilizáló szerepet betölteni, és keresik a helyüket a változó világban. Másrészről a zömmel XX. században kidolgozott közgazdasági elemzési eszközöket használó különböző szellemi műhelyek, és közgazdasági isko lák között nincs egyetértés arról, hogy milyen gazdasági gondolkodás, milyen gazdaságpolitikai eszköztár vezet a hosszú távon is stabil és hatékony globális gazda ság kialakításához. A globális kormány zás, mint gondolkodási séma és mint intéz ményi modell egy lehetséges, ígéretes irányt jelent az új paradigma megalkotásához. Hoós János könyve e kutatási területen elért eredményeket mutatja be.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:Könyvismertető
Subjects:Economic policy
Economics
International economics
International relations
ID Code:10255
Deposited By: MTMT SWORD
Deposited On:31 Jul 2024 11:59
Last Modified:31 Jul 2024 11:59

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics