Tóth, József (2005) Működési versenyképesség és hajtóerői a hazai húsiparban. Közgazdasági Szemle, 52 (7-8). pp. 743-762.
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
425kB |
Abstract
A tanulmány szerzője egy új, nem paraméteres eljárás (OCRA) alkalmazási lehetőségeit mutatja be. A húsipar tartósnak tűnő hatékonysági és versenyképességi problémái különösen indokolttá teszik, hogy új eljárás segítségével a működési versenyképesség fogalmát kiterjedten értelmezve, a szakágazat élelmiszeriparon belül elfoglalt pozícióját, illetve a húsipari vállalatok e versenyképességi hajtóerőit elemezze.
Item Type: | Article |
---|---|
JEL classification: | C14 - Semiparametric and Nonparametric Methods: General M11 - Production Management R30 - Real Estate Markets, Spatial Production Analysis, and Firm Location: General |
Divisions: | Faculty of Business Administration > Institute for Environmental Science > Department of Agricultural Economics and Rural Development |
Subjects: | Industry Food economy |
Projects: | Nemzeti Kutatási Fejlesztési Program 2001/4/032. számú kutatási projekt |
ID Code: | 3474 |
Deposited By: | Veronika Vitéz |
Deposited On: | 28 May 2018 14:09 |
Last Modified: | 28 May 2018 14:09 |
Repository Staff Only: item control page