Corvinus
Corvinus

Items where Subject is "Food economy"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Number of items at this level: 62.

Lits, Benedek and Lits, Levente (2023) Az élelmiszer-önrendelkezés kritikája és az élelmiszeripar-művészet jelentősége a mindennapokban az ukrán gabona helyzetének. Világpolitika és a Közgazdaságtan, 2 (2). pp. 68-81. DOI https://doi.org/10.14267/VILPOL2023.02.12

Jámbor, Zsófia and Nagy, Judit (2023) A hazai élelmiszeripari ellátási láncok ellenálló képességének vizsgálata a dinamikus képességek kontextusában. Köz-gazdaság, 18 (1). pp. 61-79. DOI https://doi.org/10.14267/RETP2023.01.04

Igbeghe, Christian Barika ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0289-9876, Mizik, Tamás, Gabnai, Zoltán and Bai, Attila (2023) Trends and Characterization of Primary Energy Sources by Energy and Food Prices. Energies, 16 (7). DOI https://doi.org/10.3390/en16073066

Hamam, Manal, Spina, Daniela, Raimondo, Maria, Di Vita, Giuseppe, Zanchini, Raffaele and Tóth, József ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6833-0426 (2023) Industrial symbiosis and agri-food system: Themes, links, and relationships. Frontiers in Sustainable Food Systems, 6 . DOI https://doi.org/10.3389/fsufs.2022.1012436

Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103, Yeh, Ching-Hua ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3645-6256, Menozzi, Davide, Balogh, Péter and Czine, Péter ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3276-7989 (2023) Consumers' preferences for processed meat. Agricultural and Food Economics, 11 (1). DOI https://doi.org/10.1186/s40100-023-00277-4

Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103, Yeh, Ching-Hua ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3645-6256, Menozzi, Davide ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5241-1587, Balogh, Péter ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8611-0221 and Czine, Péter ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3276-7989 (2023) European consumers' preferences for fresh fruit and vegetables – A cross-country analysis. Journal of Agriculture and Food Research . DOI https://doi.org/10.1016/j.jafr.2023.100883

Maró, Zalán Márk ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8901-4182, Balogh, Péter, Czine, Péter ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3276-7989 and Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103 (2023) The roles of geographic indication and ethnocentrism in the preferences of Central European spirit consumers. Food Quality and Preference, 108 . DOI https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2023.104878

Maró, Zalán Márk, Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103, Balogh, Péter ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8611-0221 and Czine, Péter (2023) What is Inside the Bottle? - Factors Influencing Pálinka Consumption. Agris On-Line Papers in Economics and Informatics, 15 (1). pp. 83-98. DOI https://doi.org/10.7160/aol.2023.150107

Ritter, Tibor (2022) Foglalkoztatáspolitikai kihívások a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban – Szakpolitikai tanulságok és következtetések. Köz-gazdaság, 17 (4). pp. 125-130. DOI https://doi.org/10.14267/RETP2022.04.08

Ritter, Tibor (2022) Foglalkoztatáspolitikai kihívások a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban. Világpolitika és a Közgazdaságtan, 1 (2). pp. 36-39. DOI https://doi.org/10.14267/VILPOL2022.02.05

Nyolczas, József Máté (2022) Napjaink nagy trilemmája : beszámoló az MKT Agrárszakosztályának rendezvényéről. Világpolitika és a Közgazdaságtan, 1 (2). pp. 40-41. DOI https://doi.org/10.14267/VILPOL2022.02.06

Migliore, Giorgo, Rizzo, Giuseppina, Bonanno, Adriana, Dudinskaya, E. Cubero and Tóth, József (2022) Functional food characteristics in organic food products—the perspectives of Italian consumers on organic eggs enriched with omega-3 polyunsaturated fatty acids. Organic Agriculture . DOI 10.1007/s13165-022-00395-1

Borges Aguiar, Giovanna Maria and Balogh, Jeremiás Máté ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9081-0071 (2022) Analysis of Competitiveness in the Agri-food sector. Competitio, 21 . pp. 1-27. DOI https://doi.org/10.21845/comp/2022/1–2/2

Balogh, Jeremiás Máté ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9081-0071 and Borges Aguiar, Giovanna Maria (2022) Determinants of Latin American and the Caribbean agricultural trade. Agricultural Economics . DOI https://doi.org/10.17221/405/2021-AGRICECON

Frau, Moreno, Moi, Ludovica and Cabiddu, Francesca (2022) Digital Transformation Through the Lens of Digital Data Handling: An Exploratory Analysis of Agri-Food SMEs. Journal of Small Business Strategy, 32 (3). pp. 84-97. DOI https://doi.org/10.53703/001c.34642

Hamam, Manal, D'Amico, Mario, Zarbà, Carla, Chinnici, Gaetano and Tóth, József (2022) Eco-Innovations Transition of Agri-food Enterprises Into a Circular Economy. Frontiers in Sustainable Food Systems, 6 . DOI https://doi.org/10.3389/fsufs.2022.845420

Amilien, Virginie ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3472-0383, Discetti, Roberta, Lecoeur, Jean-Loup, Roos, Gun, Tocco, Barbara and Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103 (2022) European food quality schemes in everyday food consumption: An exploration of sayings and doings through pragmatic regimes of engagement. Journal of Rural Studies, 95 . pp. 336-349. DOI https://doi.org/10.1016/j.jrurstud.2022.09.009

Maró, Zalán Márk, Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103, Balogh, Péter and Czine, Péter (2022) Pálinkavásárlási preferenciák vizsgálata a magyar fogyasztók körében – egy diszkrét választási modell építése. Statisztikai Szemle, 100 (1). pp. 44-67. DOI 10.20311/stat2022.1.hu0044

Jámbor, Zsófia ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8070-9962 and Nagy, Judit ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8275-1550 (2022) Resilience of food supply chains – a dynamic capability approach. Economic Thought and Practice / Ekonomska Misao I Praksa, 31 (2). pp. 473-486. DOI https://doi.org/10.17818/EMIP/2022/2.6

Benedek, Zsófia ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3358-0702, Baráth, Lajos ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7137-2376, Fertő, Imre ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3742-5964, Merino‐Gaibor, Elvia ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0486-1089, Molnár, Adrienn, Orbán, Éva ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6028-2781 and Nemes, Gusztáv (2022) Survival strategies of producers involved in short food supply chains following the outbreak of COVID‐19 pandemic. Sociologia Ruralis, 62 (1). pp. 68-90. DOI https://doi.org/10.1111/soru.12358

Frau, Moreno, Cabiddu, Francesca and Keszey, Tamara ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2535-9581 (2022) Time to clean up food production? Digital technologies, nature-driven agility, and the role of managers and customers. Journal of Cleaner Production, 377 . DOI https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2022.134376

Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103, Gorton, Matthew ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4579-5092, Yeh, Ching-Hua ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3645-6256, Czine, Péter ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3276-7989 and Balogh, Péter ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8611-0221 (2022) Understanding Consumers’ Preferences for Protected Geographical Indications. FOODS, 11 (7). DOI https://doi.org/10.3390/foods11070997

Forgács, Attila ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7825-0785 and Mohácsi, Anett (2022) Élelmiszerreklámban előforduló kommunikációs paradoxonok összehasonlító elővizsgálata szemantikus differenciállal. Táplálkozásmarketing, 9 (1). pp. 17-28. DOI https://doi.org/10.20494/TM/9/1/2

Palánkai, Tibor (2021) A magyar agrárökonómia kiemelkedő alakjának halálára: Varga Gyula (1938–2020). Közgazdasági Szemle, 68 (4). pp. 437-439. DOI https://doi.org/10.18414/KSZ.2021.4.437

Madari, Zoltán (2021) A magyar élelmiszeripari KKV szektor helyzete és kilátásai = Prospects of the Hungarian mid-sized enterprises in agriculture. Köz-gazdaság, 16 (1). pp. 39-49. DOI https://doi.org/10.14267/RETP2021.01.05

Balogh, Lili, Bardócz, Petra, Bródy, Luca, Czeglédi, Alexandra, Czett, Karmen, Gál, Izóra, Mihály, Melinda, Milánkovics, Kinga, Nagy, Erika, Rékai, Krisztina and Rosenfeld, Annajuli (2021) A hazai élelem-önrendelkezés centrális mozgalmainak és periférikus szerveződéseinek feminista olvasata (Herstory kollektíva). Fordulat, 14 (29). pp. 149-199.

Mizik, Tamás ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4328-0631 (2021) A magyar élelmiszer-gazdaság „válságteljesítménye” = The “Crisis Performance” of the Hungarian Food Economy. Gazdálkodás, 65 (3). pp. 209-223. DOI https://doi.org/10.22004/ag.econ.312083

Mizik, Tamás ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4328-0631 (2021) Agri-Food Trade Competitiveness: A Review of the Literature. Sustainability, 13 (20). DOI https://doi.org/10.3390/su132011235

Kertész, Lili Rebeka and Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103 (2021) Bioélelmiszerek vásárlóinak jellemzői Magyarországon – az Ökopiac tanulságai = Characteristics of organic food buyers in Hungary - The case of the Ökopiac. Gazdálkodás, 65 (2). pp. 141-157. DOI https://doi.org/10.22004/ag.econ.310594

Jantyik, Lili (2021) Case Study on the Registration of Nagykun Rice PGI. Review on Agriculture and Rural Development, 10 (1-2). pp. 30-35. DOI https://doi.org/10.14232/rard.2021.1-2.30-35

Éliás, Boglárka Anna and Jámbor, Attila ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8089-7222 (2021) Food Security and COVID-19: A Systematic Review of the First-Year Experience. Sustainability, 13 (9). DOI https://doi.org/10.3390/su13095294

Moore, Jason W. (2021) Olcsó élelmiszer és klímaváltozás, avagy hogyan jutottunk az értéktöbblettől a negatív értékig a kapitalista világökológiában. Fordulat, 14 (29). pp. 9-67.

Nemes, Gusztáv, Chiffoleau, Yuna, Zollet, Simona, Collison, Martin, Benedek, Zsófia ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3358-0702, Colantuono, Fedele, Dulsrud, Arne, Fiore, Mariantonietta, Holtkamp, Carolin, Kim, Tae-Yeon, Korzun, Monika, Mesa-Manzano, Rafael, Reckinger, Rachel, Ruiz-Martínez, Irune, Smith, Kiah, Tamura, Norie, Viteri, Maria Laura and Orbán, Éva (2021) The impact of COVID-19 on alternative and local food systems and the potential for the sustainability transition. Sustainable Production and Consumption, 28 . pp. 591-599. DOI https://doi.org/10.1016/j.spc.2021.06.022

Jantyik, Lili, Balogh, Jeremiás Máté and Török, Áron (2021) What Are the Reasons Behind the Economic Performance of the Hungarian Beer Industry? Sustainability, 13 (5). DOI https://doi.org/10.3390/su13052829

Neulinger, Ágnes ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6493-2761 and Birtalan, Ilona Liliána (2021) Élelmiszer-igazságosság, avagy hogyan lehet igazságos az élelmiszerrendszer a termelőtől a fogyasztó asztaláig? = Food justice: How is it possible Farm-totable? Szociológiai Szemle, 31 (2). pp. 85-107. DOI https://doi.org/10.51624/SzocSzemle.2021.2.4

Nagy, Judit ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8275-1550, Jámbor, Zsófia ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8070-9962 and Freund, Anna ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7854-1972 (2020) Az ipar 4.0 és a digitalizáció legjobb gyakorlatai a hazai élelmiszergazdaságban. Vezetéstudomány - Budapest Management Review, 51 (6). pp. 5-16. DOI https://doi.org/10.14267/VEZTUD.2020.06.02

Mizik, Tamás, Szerletics, Ákos and Jámbor, Attila (2020) Agri-Food Export Competitiveness of the ASEAN Countries. Sustainability, 12 (23). pp. 1-15. DOI https://doi.org/10.3390/su12239860

Majewski, Edward, Komerska, Anna, Kwiatkowski, Jerzy, Malak-Rawlikowska, Agata, Wąs, Adam and Török, Áron (2020) Are Short Food Supply Chains More Environmentally Sustainable than Long Chains? Energies, 13 (18). pp. 1-26.

Tóth, József, Migliore, Giuseppina, Balogh, Jeremiás Máté ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9081-0071 and Rizzo, Giuseppina (2020) Exploring Innovation Adoption Behavior for Sustainable Development: The Case of Hungarian Food Sector. Agronomy, 10 (4). DOI https://doi.org/10.3390/agronomy10040612

Tóth, József and Rizzo, Giuseppina (2020) Search Strategies in Innovation Networks: The Case of the Hungarian Food Industry. Sustainability, 12 (5). pp. 1-18. DOI https://doi.org/10.3390/su12051752

Tóth, József, Migliore, Giuseppina, Schifani, Giorgio and Rizzo, Giuseppina (2020) Sustainable Value Creation in the Food Chain: A Consumer Perspective. Sustainability, 12 (4). DOI https://doi.org/10.3390/su12041438

Tóth, József, Balogh, Jeremiás Máté, Török, Áron and Molnár, Adrienn (2019) Behavioural aspects of innovation decisions: the case of Hungarian food industry. In: 13th International European Forum (Igls-Forum*) (169thEAAE Seminar) on System Dynamics and Innovation in Food Networks, 18-22. February 2019, Garmisch-Partenkirchen, Germany.

Nagy, Judit and Jámbor, Zsófia (2019) Az agrárium versenyképessége az Európai Unióban: fókuszban a tejipar. Európai Tükör: Az Integrációs Stratégiai Munkacsoport Kéthavonta Megjelenő Folyóirata, 22 (4). pp. 25-43. DOI https://doi.org/10.32559/et.2019.4.2

Tóth, József, Török, Áron and Balogh, Jeremiás Máté (2019) Deep or wide? Networking tie’s effect on innovation in the European food industry. R and D Management . (Submitted)

Török, Áron ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6769-7103, Tóth, József and Balogh, Jeremiás Máté ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9081-0071 (2019) Push or Pull? The nature of innovation process in the Hungarian food SMEs. Journal of Innovation & Knowledge, 4 (4). pp. 234-239. DOI https://doi.org/10.1016/j.jik.2018.03.007

Malota, Erzsébet, Gyulavári, Tamás and Bogáromi, Eszter (2018) #Mutimiteszel: Élelmiszer vásárlási és fogyasztási preferenciák, étkezési szokások a magyar lakosság körében = Food purchasing and food consumption preferences and eating habits among Hungarian consumers. In: A hatékony marketing – EMOK 2018 Nemzetközi Tudományos Konferencia konferenciakötete. Selye János Egyetem, Komárom, pp. 710-720. . ISBN 978-80-8122-236-8

Török, Áron, Jámbor, Attila and Mizik, Tamás (2017) Comparative advantages in the global coffee trade. In: IFAMA World Conference, 2017. június 18-21., Amerikai Egyesült Államok, Miami, Florida.

Török, Áron, Tóth, József and Balogh, Jeremiás Máté (2017) Patterns of innovation in the SMEs of the Hungarian agri-food industry. In: IFAMA World Conference, 2017. június 18-21., Amerikai Egyesült Államok, Miami, Florida.

Benedek, Zsófia and Fertő, Imre (2015) Miért választják a termelők a rövid ellátási láncokat? Statisztikai Szemle, 93 (6). pp. 580-597.

Jámbor, Attila (2014) Az élelmiszerárak volatilitása az új tagországokban. Statisztikai Szemle, 92 (3). pp. 275-288.

Vetőné Mózner, Zsófia (2014) A fenntartható élelmiszer-fogyasztás lehetőségei. Magyar tudomány, 175 (6). pp. 730-739.

Vetőné Mózner, Zsófia (2014) Az élelmiszer-fogyasztás szerkezete és környezeti hatása Magyarországon (Analysing the structure and environmental impact of food consumption in hungary). Marketing & Menedzsment, 48 (3). pp. 57-70.

Balžekienė, Aistė, Telešienė, Audronė and Butkevičienė, Eglė (2014) Food risk perceptions and purchasing behavior in Lithuania: Towards a culture of fear? Corvinus Journal of Sociology and Social Policy, 5 (1). pp. 61-88. DOI https://doi.org/10.14267/cjssp.2014.01.03

Dörnyei, Krisztina, Gyulavári, Tamás, Hofmeister Tóth, Ágnes, Jenes, Barbara, Jentetics, Kinga, Neumann Bódi, Edit, Neulinger, Ágnes, Simon, Judit and Zsótér, Boglárka (2014) Marketing az egészségtudatosságért – a marketing pozitív szerepe az egészség-tudatosságtól a termékválasztásig. In: Tomcsányi Pál akadémikus 90 éves: Az életminőség anyagi és szellemi igényeinek kielégítése fogyasztási marketing szemlélettel: Felolvasó ülés és tanulmánykötet. MTA Agrár-közgazdasági Bizottság Agrármarketing Albizottság, Budapest, pp. 65-91. . ISBN 978-963-508-702-0

Baráth, Lajos and Fertő, Imre (2013) Heterogenitás és technikai hatékonyság - a magyar specializált szántóföldi növénytermesztő üzemek esete = Heterogeneity and technical efficiency - the case of Hungary's specialized arable crop production units. Közgazdasági Szemle, 60 (6). pp. 650-669.

Gyulavári, Tamás and Dörnyei, Krisztina (2012) Antecedents of loyalty for food products – Investigating the effects of subjective constructs. Journal of Economics and Business Research, 18 (2). pp. 43-58.

Boros, Péter and Fehér, Orsolya (2012) Food Retail Chains: Hungary in the EU. In: China - EU Cooperation for a Sustainable Economy. Corvinus University of Budapest, Budapest, pp. 253-261. . ISBN 978-963-503-497-0

Dörnyei, Krisztina and Gyulavári, Tamás (2011) A márkalojalitást befolyásoló tényezők vizsgálata: az involvement, a kockázat és az észlelt tudás szerepe. Working Paper. BCE Marketing és Média Intézet, Budapest.

Csáki, Csaba and Buchenrieder, Gertrud (2011) Effects of the current financial and economic crisis on the rural landscape as well as the agri-food sector in Europe and Central Asia. Society and Economy, 33 (2). pp. 249-270. DOI 10.1556/SocEc.33.2011.2.2

Fertő, Imre (2006) A társulási szerződés alkalmazkodási költségei a magyar élelmiszeriparban. Közgazdasági Szemle, 53 (9). pp. 799-811.

Tóth, József (2005) Működési versenyképesség és hajtóerői a hazai húsiparban. Közgazdasági Szemle, 52 (7-8). pp. 743-762.

Fertő, Imre and Mohácsi, Kálmán (1998) Az élelmiszer-gazdaság versenyképességét meghatározó tényezők. Vezetéstudomány, 29 (3). pp. 29-35.

This list was generated on Wed Apr 17 01:49:58 2024 UTC.