Corvinus
Corvinus

Információs társadalom és humán erőforrás fejlesztés - magyar közpolitikák szembesítése egy közép-európai lakossági felmérés eredményeivel

Futó, Péter, Kovács, Ákos and Pálinkó, Éva (2003) Információs társadalom és humán erőforrás fejlesztés - magyar közpolitikák szembesítése egy közép-európai lakossági felmérés eredményeivel. In: Információs technológia és életminőség. BKÁE Szociológia és Szociálpolitika Tanszék, Budapest, pp. 41-66. .

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
190kB

Abstract

2003 januárjában tíz közép-európai országban reprezentatív lakossági felmérés készült az információs társadalom témájában. A dolgozat a felmérés eredményeit szembesíti a magyar kormányzat három különböző, de egymással a humán erőforrás fejlesztési feladatok kapcsán összefüggő közpolitikájának céljaival és tetteivel. Az informatikai politika, valamint az oktatásügyi és munkaügyi politika informatikai vonatkozásai sokban hozzájárultak ahhoz, hogy az információs társadalom magyar jelzőszámai részben megfelelnek a közép-európai átlagnak, részben pedig elmaradást tükröznek attól.

Item Type:Book Section
Uncontrolled Keywords:információs társadalom, reprezentatív felmérés, informatikai politika
Divisions:Faculty of Social Sciences > Institute for Sociology and Social Studies
Subjects:Sociology
Information economy
Human resource management
Projects:NKFP 70312
ID Code:528
Deposited By: Ádám Hoffmann
Deposited On:23 Feb 2012 15:55
Last Modified:03 Jul 2012 01:27

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics