Turaeva, Gavkhar ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9992-1744 (2023) The value of leadership in small enterprises from their employees’ perspective. Vezetéstudomány - Budapest Management Review, 54 (5). pp. 41-50. DOI https://doi.org/10.14267/VEZTUD.2023.05.04
|
PDF
- Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
451kB |
Official URL: https://doi.org/10.14267/VEZTUD.2023.05.04
Abstract
A vezetés elmélete és gyakorlata alaposan tanulmányozott téma, de a vezetők és követőik közötti kapcsolatok és helyzetek komplexitása továbbra is foglalkoztatja a kutatókat. Jelen kutatás a szakirodalomban meglévő hiányt kívánja kielégíteni azáltal, hogy kvalitatív megközelítéssel azonosítja a független kis éttermek tulajdonosai számára a sikeres vezetővé váláshoz szükséges ideális tulajdonságokat, az étterem alkalmazottainak véleményét kikérve. A kisvállalkozásokat vezetők gondolatainak és tapasztalatainak vizsgálatára, a vezetés fontosságának feltárására a kutatás kvalitatív módszertant alkalmaz. Az adatok egy tizenkét alkalmazottat foglalkoztató kis indiai étteremből és annak két fiókjából kerültek feldolgozásra interjúk segítségével. Az interjúk két külön fókuszcsoportban készültek. Az esettanulmány célja az volt, hogy a résztvevők saját szavaikon keresztül értelmezzék és tudatosítsák tapasztalataikat. A tanulmány megállapításai a kisvállalkozások, különösen az éttermek vezetésének számos fontos tulajdonságát tárta fel, mint például a tisztelet, az együttérzés, a hatékony kommunikáció, a tapasztalat és a jólszervezettség.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | alkalmazotti perspektíva, vezetés, szervezeti működés, kisvállalkozás |
Subjects: | Business organisation Management, business policy, business strategy |
DOI: | https://doi.org/10.14267/VEZTUD.2023.05.04 |
ID Code: | 8166 |
Deposited By: | Alexa Horváth |
Deposited On: | 15 May 2023 11:31 |
Last Modified: | 15 May 2023 11:31 |
Repository Staff Only: item control page